Julkisivukorjaus Jyväskylästä muualle Suomeen

Patentoitu menetelmä julkisivujen ja kattojen suojaukseen, joka pitää rakennuksen kuivana

Me TaloTerveys Lajusessa olemme rakennusten kuntotutkimusten ja sisäilmaongelmien asiantuntijoita. Vuosien työn tuloksena olemme kehittäneet julkisivun korjausmenetelmän, joka estää veden tunkeutumisen rakenteisiin, mutta laskee vesihöyryn rakenteista ulos. Tällainen julkisivukorjaus ei muuta rakenteen ulkonäköä ja antaa sen hengittää. Menetelmä on herättänyt merkittävää kansainvälistä kiinnostusta. Lue seuraavasta lisää ja ota yhteyttä! Palvelemme Jyväskylän ja koko Suomen alueella sopimuksen mukaan niin taloyhtiöitä, yrityksiä kuin kotitalouksiakin.

Julkisivut joutuvat kovalla koetukselle

Ilmastonmuutokset ovat totista totta. Suomessa ei ole koettu normaalitalvea moneen vuoteen. On ilmeistä, että lumettomat talvet ovat lähitulevaisuudessa enemmän sääntö kuin poikkeus. Nykyisin alkutalvet ovat olleet vesisateisia jopa tammikuulle saakka, minkä jälkeen ovat tulleet pakkasjaksot. Näissä olosuhteissa suomalaiset rakennukset ovat tiukoilla. Kiviaineiset julkisivut kastuvat, ja seinärakenteista tiiliverhouksen takaa puuttuu toimiva tuuletusrako, mistä syystä rakenne ei pääse kuivumaan.

Julkisivun ja rakenteiden kastumisen seuraukset

Tiili imee vettä itseensä nopeasti. Sen vedenimunopeus vaihtelee välillä 1…4 kg/m2/min tiililaadusta riippuen. Tiilen vedenimukyky on puolestaan 6…20 paino-%. Tämä tarkoittaa sitä, että vesisade kastelee räystäättömän ulkoverhousrakenteen nopeasti ja sitoo rakenteeseen suuren määrän vettä.

Pitkäaikaisen kosteuden seurauksena myös lämmöneristeet kastuvat ja niihin alkaa muodostua mikrobikasvustoja. Vuotoilman mukana mikrobisto ja/tai niiden aineenvaihduntatuotteet pääsevät sisäilmaan ja aiheuttavat terveyshaittoja. Lämpötaloudellisesti kosteat eristeet eivät eristä toivotulla tavalla.

Kastumisen lisäksi julkisivupinnoissa alkaa tapahtua likaantumista ja rapautumista. Rapatuissa ja muuratuissa pinnoissa jäätyvä vesi aiheuttaa jäälinssejä, jotka rikkovat pintarakennetta. Irtoavat rakenneosat voivat pudotessaan muodostaa ohikulkijoille vaaratilanteita. Näistä tapahtumista olemmekin jo saaneet lukea lehdistä.

Julkisivukorjaus itse kehittämällämme, patentoidulla menetelmällä, joka on edullinen perinteisiin korjaustoimiin verrattuna

Ulkoseinän ulkopintaa kohti siirtyy kosteutta myös sisätiloista lämpövirran mukana. Näin ollen on tärkeää, että seinärakenne huokoistuu ulkopintaan päin mentäessä, jotta kosteus ei jää rakenteeseen. Ulkoverhouksen pintaa ei tule suojata säätä vastaan millään tiiviillä pinnalla tai suoja-aineella, joka alentaa pintarakenteen hengittävyyttä.

Olemme kehittäneet ja patentoineet useiden vuosien kehitystyön tuloksena toimivan menetelmän ongelman ratkaisemiseksi, joka on erittäin edullinen verrattuna perinteisiin korjausratkaisuihin. Menetelmässämme julkisivu suojataan erityisellä julkisivusuojalla, joka estää veden tunkeutumisen rakenteeseen, mutta laskee mahdollisen vesihöyryn ulos rakenteesta. Rakenne hengittää normaalisti, kuten pitääkin. Suoja ei muuta rakenteen ulkonäköä.

Tämän julkisivun korjausmenetelmän etuna on myös se, ettei rakenteita tarvitse purkaa ja rakentaa uudelleen. Tehokasta kustannussäästöä tuo niin ikään mahdollisesti tarvittavien nosto- tai telinetöiden lyhytaikaisuus. Julkisivujen lisäksi menetelmä soveltuu erinomaisesti tiilikattojen suojaamiseen.

Kuntotutkimus » Sisäilmatutkimus » Julkisivukorjaus »

Ota yhteyttä, niin jutellaan teidän tilanteestanne

Jos rakennuksessa alkaa olla merkkejä kastumisesta tai ihmiset alkavat oireilla, ota heti meihin yhteyttä. Lähdemme tutkimaan ongelmien aiheuttajia perusteellisesti ja selvittämään, mikäli julkisivukorjaus on mahdollista toteuttaa kohteeseen.